top of page

NIMI

MIKSI 'KARPPI'?

"...Tarina karpista, jolla oli huippuominaisuuksia, yhdistettynä kovaan työhön ja sinnikkyyteen, kykeni saavuttamaan kunnian ja muuttumaan onnistuneesti "lohikäärmeeksi" - taivaan pyhäksi olennoksi - on seurattu vietnamilaisessa perinteessä symbolina uhrautumisesta, sinnikkyydestä ja halusta kohdata haasteita unelmien saavuttamiseksi. Lisäksi karpia pidetään myös Ông Táo - jokaisen vietnamilaisen perheen keittiötä hallitsevan jumalan - maskottina..."

P1330044
IMG_6956
P1330060

PÄÄKOKKI

TUTUSTU PATRICK PHAMIIN ,   TAITEILIJA KARPPIN TAKASSA
"Keittiö ei ole taistelukenttä, vaan taiteilijan puheenvuoro"

kokki Patrick

Kasvoin vietnamilaisessa kulttuurissa, jossa perheen aterioilla oli valtava merkitys, ja laitoin ensimmäisen kerran kolmannella luokallani. Eräänä päivänä äitini oli poissa ja erittäin kiireinen töissä, joten menin hakemaan päivittäistavarat ja laitoin ruokaa minulle ja siskolleni siitä lähtien. Nuoresta iästäni huolimatta muistan selvästi jännityksen, kun uskaltauduin ruoanlaitossa ensimmäistä kertaa.

Kulinaariset toiveeni saivat aikaan Hestonin juhlat -shown katsomisen. Taiteellisuus, jolla Heston Blumenthal muutti ainesosia, jätti lähtemättömän jäljen vaikutukselliseen 14-vuotiaaseeni. Hän nousi sydämessäni kulinaarisena ikonina, joka muokkasi syvällisesti lähestymistapaani ruoanlaittoon.

Itseoppineena kokina tunnustan jatkuvan oppimisen välttämättömyyden hioakseni käsityötäni ja kulinaarista matkaani. Viestintä ei ole vahvuuteni introverttina, vaan saan lohtua ilmaisemalla itseäni astioideni kautta.

Karppi on minun ja kumppanini ensimmäinen kulinaarinen jälkeläinen. Se toimii upokkaana taitojeni testaamiseen ja kulinaarisena kulinaarisen maiseman tutkimisen kulmakivenä. Kun Karppi on kankaani, minulla on vapaus päästää luovuuteni valloilleen ja kokeilla erilaisia ainesosia. Pyrin Karpin kautta esittelemään uusia ja kiehtovia ruokia, joissa hyödynnetään tuttuja elementtejä hienostuneilla kulinaarisilla tekniikoilla, jotka ilahduttavat makuja laajalti.

KARPPI UUTISESSA

Helsingin Sanomat
Suusta suuhun
Helsingin paras uusi ravintola 2023
bottom of page